open inschrijving training inhoudelijk filmen en monteren

Voor wie

Voor iedereen die met bewegend beeld werkt organiseer ik op verzoek weer een training inhoudelijk filmen en monteren. Of je nu voor een nieuwszender werkt, bedrijfsfilms maakt, filmessays schrijft, een amateurfilmer bent of ‘gewoon’ graag naar films kijkt, ik zal er voor zorgen dat deze training nauw aansluit bij je wensen, behoeften en ervaring. De cursus is geheel op maat gesneden, afhankelijk van aanwezige kennis, ervaring en niveau van de deelnemers.

Wat leer je

In deze training leer je visueel een verhaal te vertellen. Via veel voorbeelden krijg je inzicht in hoe beeld werkt. Waarom blijft het ene nieuwsitem of de ene bedrijfsfilm of filmscène je wel bij en de andere niet. Maar ook: hoe schrijf je een goede voice-over. Hoe kies je de juiste muziek bij beeld. Hoe draai je in korte tijd de juiste shots? Hoe bepaal je de juiste volgorde en de juiste lengte van die shots in de montage. En wat doe je met talking heads? Enzovoort.
Hier reik ik allemaal heldere tools voor aan. Je leert dit zelf inzien en onder woorden brengen door dit te oefenen aan de hand van veel visuele voorbeelden.

 

Op de 3e dag gaan we o.a. ook samen kijken naar jullie eigen werk. De analytische blik die je je in de beeldgrammaticatraining eigen hebt gemaakt aan de hand van het bespreken van fragmenten van anderen, laten we nu los op je eigen (of andermans) werk. Doel is dat je vooral zelf inziet waar het scherper, efficiënter, spannender en duidelijker had gekund.

 

Om een indruk te krijgen hoe dit fileren in zijn werk gaat, zie hier een voorbeeld. Eerst de originele commercial:

 

Ik zei er vervolgens dit over:

 

 

 

En een tweede, uitgebreidere fileersessie hield ik n.a.v. een documentaire over Kony 2012

(klik hier om desgewenst eerst de originele docu te bekijken)

 

Ik zei er vervolgens dit over:

Waar

De locatie is nog afhankelijk van het aantal deelnemers en hun respectievelijke woonplaatsen maar zal zo centraal mogelijk worden gekozen. Bij de prijs is een overdadige lunch inbegrepen.

Duur

Aantal dagen: 3.

Data

Woensdag 14 oktober 2015
Woensdag 11 november 2015
Woensdag 9 december 2015

De dagen zijn niet aansluitend zodat er in de tussentijd naar hartenlust in de praktijk geoefend kan worden met de aangedragen gereedschappen.

Door wie

Gert de Graaff geeft sinds 1990 cursussen op talloze plaatsen en in vele landen. Als ervaren docent is hij opgenomen in het register van het CRKBO.

Prijs

€675,- (ex btw)

 

Extra info

Na inschrijving vraag ik je vooraf iets van eigen werk in te sturen, zodat ik de onderwerpen uit de training daar op aan kan passen.

Minimaal aantal deelnemers: 6

 

Inschrijfformulier hier te downloaden.

Share

Comments are closed.