Wie ben ik & wat doe ik?

lachende Gert de Graaff

Filmmaker, trainer, coach en editor.

  • In 1987 ben ik cum laude afgestudeerd aan de Filmacademie met de bekroonde eindexamenfilm Twee (bekijk hem hier). Mijn speelfilm/documentaire de zee die denkt won o.a. de Joris Ivens Award op het IDFA en kreeg een nominatie voor de Europese Oscars.
    Momenteel werk ik aan een nieuwe speelfilm.
  • Vol enthousiasme en plezier geef ik al zo’n 25  jaar trainingen in beeldtaal, beeldgrammatica, découpage en montage aan verslaggevers, bureauredacteuren, buitenland correspondenten, eind- en hoofdredacteuren, tekstschrijvers, beeldcoaches, communicatie-experts van ministeries, cameramensen, editors, camjo’s, beeldcoaches, programmamakers, filmmakers en regisseurs van publieke, regionale en commerciële omroepen. Ook train ik studenten van Filmacademies, Kunstacademies, Hogescholen, Universiteiten, Media Academie (voorheen),  etc. En soms coach ik programmamakers en editors.
Ik geef een aantal unieke cursussen waarin ik put uit mijn beeld-archief van inmiddels zo’n 27.000 aansprekende voorbeelden. Mijn meest ‘beruchte’ cursus heet ‘fileren met Gert’.
  • Ik was 22 jaar (part-time) editor bij NOB/ Ciris/ DutchView.
  • Daarnaast ben ik Avid (advanced) trainer.
  • Ik geef lezingen over optische en mentale illusies op o.a. Universiteiten en Hogescholen. En tegenwoordig geef ik regelmatig een lezing over fake-nieuws in openbare gelegenheden als bioscopen en theaterzalen.
  • De rubriek Beeldtaal in het journalistenvakblad ‘Villa Media’ was van mijn hand. Voor een overzicht van de artikelen, zie hier

Bewaren

Bewaren

Share