Muziek bij beeld

Een duizelingwekkend complete cursus over het gebruik van muziek bij beeld.

muziek van Bach in beeld gebracht als zijnde een schilderij

Inhoud

Er wordt speciaal aandacht besteed aan het gebruik van muziek onder documentaires en actualiteitenprogramma’s. Hierbij komen o.a. de volgende vragen aan de orde:

  • Waarom gebruik je eigenlijk muziek?
  • Wat doe je met muziek en de shotwissels?
  • Waar start de muziek en waarom daar?
  • Hoe leg je uit aan anderen wat voor soort muziek je zoekt?

Het gaat in deze cursus allereerst om deze en andere basale vragen. Het beantwoorden ervan helpt enorm bij het vinden en plaatsen van de juiste muziek onder bewegende of stilstaande beelden. Aan de hand van minutieuze analyses van tientallen voorbeelden van meer en minder geslaagde toevoeging van muziek aan bewegend beeld, wordt er inzicht gegeven in deze complexe materie.

De cursist krijgt -of ie nou een groot muziekkenner is of niet- tijdens de cursus vele praktische handvatten aangereikt en ook een aantal oefeningen om het geleerde meteen in de praktijk te brengen.

De cursus is zeer  enthousiasmerend, al was het maar omdat de cursist geheel terloops een kleine geschiedenis van muziek bij beeld meekrijgt.

Voor wie is het

Voor iedereen die bij bewegend beeld voor de altijd lastige keuze staat: hoe vind ik nu de juiste muziek bij deze beelden?

Werkwijze

Na afloop van de cursus is de cursist in staat voor zichzelf en anderen goed aan te geven welke (soort) muziek hij/zij wil gebruiken onder filmbeelden. En is hij/zij beter in staat tot een weloverwogen keuze te komen. En doorziet hij/zij beter waar en hoe de muziek geplaatst kan worden.

Duur van de training

1 dag

 

 

Heb je een vraag hierover? Klik hier

 

Share