Masterclass fileren voor hoofd- en eindredacteuren

Inhoud

Steeds vaker willen en moeten eindredacteuren kunnen inzien waarom bepaalde items beter zijn dan andere en hoe het te verbeteren valt. Daartoe is het belangrijk dat de eindredacteuren hun itemmakers ook qua beeld goed kunnen begeleiden en aansturen.

In deze masterclass krijgen eindredacteuren zeer praktische tips die helpen bij het beschouwen en beoordelen van items, of ze nu kort of lang zijn. Ze leren als het ware ‘fileren’. Ze zijn na de masterclass beter in staat om snel te kunnen inzien en verwoorden wàt er nog mankeert aan een bepaald item.

Voor wie is het

Hoofd- en eindredacteuren.

Werkwijze

Voorafgaand aan het fileren is een grondige kennis en inzicht van de beeldgrammaticale ‘regels’ noodzakelijk. Deze introductie is in de masterclass geïntegreerd maar kan, afhankelijk van het instapniveau van de eindredacteur (gedeeltelijk) weggelaten worden.
In de masterclass worden talloze items (al dan niet van eigen makelij) gezamenlijk gefileerd.
Na afloop kan een eindredacteur aan de hand van een overzichtelijke checklist goed nagaan waarop hij/zij moet letten om te bepalen waarom een item wel of niet ‘werkt’, d.w.z. of het item overdraagt wat de maker/maakster voor ogen had.

Duur van de masterclass

Inclusief training beeldgrammatica: 4 dagen.
Exclusief training beeldgrammatica: 2 dagen.

 

 

Heb je een vraag hierover? Klik hier

 

Share