Eéncamera regie op een kasteel in België.

le Chatoiment in Spa, verblijfplaats van 12 docu trainingen door Gert de Graaff

Motto

In de beperking toont zich de meester.

Inhoud

Het is bijzonder om je te realiseren dat vrijwel alle grote documentairemakers (de Michael Moore’s, Louis Theroux’s en de Frans Bromets) maar werken met één camera (en niet met twee of meer). Dit geldt ook zeer vaak voor speelfilmregisseurs.

Hoe leer je effectief, snel, mooi, inhoudelijk, beeldend en monterend sterk te werken met één camera?

Onderwerpen in de cursus:

  • Het vertalen van een inhoudelijke opzet naar een visueel sterk item.
  • Het leren maken/vertellen van een (kort) inhoudelijk goed beeldverhaal en het researchen en produceren van een onderwerp.
  • Camera instructie
  • Oefeningen
  • Montage-instructie (Avid)
  • Begeleiding montage
  • Evalueren resultaat

Voor wie is het

Iedereen die items, docu’s, speelfilms, actiefilms, historische films, horror, muziekfilms, animaties, reclame’s, westerns, thrillers, science fiction, oorlogsfilms, comedies, journaals, korte films, essayfilms of nog iets anders maakt of wil maken.

Bijzonderheden

Deze 7, 8 of 9  daagse training is zeer intensief en vindt in zijn geheel plaats op een zeer sfeervol kasteel in België. Het kasteel beschikt over voldoende individuele slaapkamers. Voor eten en drinken wordt gezorgd zodat alle aandacht uit kan gaan naar het werk.

ontbijttafel herberg le Chatoiment in Spa

De afgelopen 12 jaar was deze training zeer succesvol onder filmacademiestudenten en werd door hen gezien als een mijlpaal in hun ontwikkeling als filmmaker.

Maar ook heb ik hier een keer de leraren van de Fontys Hogeschool uit Tilburg een week lang trainingen mogen geven, tot groot plezier van een ieder.

Werkwijze

De training wordt door Jeroen Berkvens en mijzelf gegeven. Jeroen is een gerenommeerd filmmaker die vele internationale prijzen (en een Gouden Kalf) won met zijn documentaires.

Er is plaats voor maximaal 8 cursisten.

Gedurende de cursus maken alle cursisten iedere dag een kort filmpje van ± 5 minuten. Het plan wordt van te voren doorgesproken met de trainers. Daarna wordt het filmpje overdag gedraaid en door de cursist zelf gemonteerd. Begeleiding daarvan vindt plaats op individuele basis en mondt uit in een gezamenlijke bespreking en presentatie na het avondeten in de projectieruimte.

Uiteraard komen er in de cursus ook zeer veel onderwerpen uit mijn andere cursussen aan bod (beeldgrammatica, découpage, kadreren, montage, fileren, etc)

Elke cursist krijgt de beschikking over een camera, statief en montagefaciliteiten.

Duur van de training

In overleg, maar meestal tussen de 7 en 9 dagen.

 

Prijzen p.p

incluis alle overnachtingen, ontbijt, lunch en avondeten, camera, statief, licht en montagefaciliteiten

7 dagen: € 3200,-

8 dagen € 3600,-

9 dagen € 3900,-

 

Heb je een vraag hierover? Klik hier

 

Share