Er zijn nog plaatsen vrij voor de training ‘fileren met Gert’

Er zijn nog plaatsen beschikbaar op 15 mei.

 

Fileren met Gert

Hoe kijk je tegen je eigen werk aan? Valt er (bij) te leren? Kan het sterker? Efficiënter?  Verhalender? Meeslepender? Overtuigender? Wil je eens een kritische, deskundige en een zowel creatieve als pragmatische blik op je werk van buiten je directe werkomgeving of werkveld aanhoren?

training in Enschede

Heb je al eerder een training van mij bijgewoond bij de NVJ Academy? Bijvoorbeeld de training Beeldgrammatica of Tekst & Beeld, een lastig huwelijk? Of heb je die trainingen in een ander verband van mij gevolgd? Dan is dit je kans.

training beeldgrammatica

Voor deze inspirerende training Fileren met Gert kun je namelijk je eigen werk inleveren en tijdens de training onder de loep (laten) nemen.

Dat eigen werk mag van alles zijn: korte (nieuws)items, bedrijfsfilms, reportages, filmpjes voor het internet, zolang het maar video/film is, dus bewegend beeld. En als je geen eigen werk hebt, kun je desgewenst ook ander materiaal inleveren, van iets dat je boeide of juist niet boeide.

training beeldgrammatica

Hoe werkt het?

Je eigen werk wordt vooraf in Avid ingeladen en tijdens de cursus gaan we het gezamenlijk fileren. Dat wil zeggen: we bekijken een onderwerp eerst en gaan dan vervolgens (vaak shot voor shot) dieper op allerlei zaken in. Aan bod komen: kadrering (hoogte camera, lensgebruik, camera bewegingen, etc.), gebruik van tekst bij beeld, volgorde van shots, lengte van shots, gebruik van geluid, gebruik van graphics,  de spanningsboog, gebruik van talking heads, découpage (welke shots draai je ter plekke), montage-effecten.

 

Kortom, zo’n beetje alle tools die je als programmamaker/editor/cameraman hebt om je verhaal te vertellen. Kwartjes uit de eerdere training vallen dan heel duidelijk op hun plek, zo is de ervaring; daarom werkt de combinatie van deze twee trainingen zo goed.

De analytische blik die je je in de eerste training(en) eigen hebt gemaakt aan de hand van het bespreken van fragmenten van anderen, laten we nu los op je eigen werk. Eerst heb je wellicht kunnen (glim)lachen om andermans ‘fouten’, nu kun je leren (glim)lachen om je eigen werk.

Doel is dat je vooral zelf inziet waar het scherper, efficiënter, spannender, duidelijker had gekund.

 

Om een indruk te krijgen hoe dit fileren in zijn werk gaat: hier vindt je een voorbeeld waar ik voor de NOS ooit een internet-hit fileerde: http://nos.nl/video/350481-het-geheim-van-kony-2012.html

 

 

Kosten

Prijs € 220,- / Prijs met korting € 154,-

Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ.

NVJ leden ontvangen 30 % korting op de cursusprijs.

Bij de cursus zijn koffie/thee/frisdrank en een heerlijke lunch inbegrepen.

Maximaal 8 deelnemers.

De training is exclusief bedoeld voor mensen die eerder de training Beeldgrammatica of de training Tekst en beeld, een lastig huwelijk? volgden (want ik grijp steeds terug op de eerder behandelde stof, vandaar)

 

Voor vragen kun je contact opnemen met Yvonne Dankfort van de NVJ Academy nvjacademy@nvj.nl

of rechtstreeks aan mij via gert@gravioli.nl

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share

Comments are closed.